سید شجاعت عوض زاده
محل تولد: کهگیلویهوبویراحمد - یاسوج
پردیس محل تحصیل: کهگیلویهوبویراحمد - مرکز تربیت معلم شهید ایزدپناه
رشته تحصیلی: آموزش ابتدایی
شهادت: 1364/11/28
محل شهادت: خاک عراق - فاو
عملیات: والفجر 8
شهید عوض زاده در تاریخ هفتم مهرماه 1342 در یک خانواده مذهبی در روستای سادات امامزاده فرج الله آبشار یاسوج دیده به جهان گشود، دوران کودکی را در سایه پر مهر و محبت پدر و مادر دلسوز خود سپری کرد وپس از به پایان رسیدن دوران شیرین کودکی، پای به سنی گذاشت که به وادی علم و دانش وارد گشت و به خواندن دروس ابتدایی مشغول شد.
این شهید گرانقدر دوران ابتدایی را با موفقیت به پایان رساند و توانست دوران جدید تحصیلی خود را که راهنمایی بود آغاز کند و این سه سال را نیز با موفقیت به پایان برساند. پس از اتمام دوران راهنمایی به دلیل اشتیاق به تحصیل، پای به دوران جدید تحصیل گذاشت.ورود این شهید به دبیرستان هم زمان با اوج انقلاب اسلامی در ایران اسلامی به رهبری پیر و مرادمان حضرت امام خمینی بود. تولد این شهید بزرگوار(در سال 1342) نیز با تبعید امام خمینی مصادف بود.
بالاخره شهید عوضزاده دوران دبیرستان خود را با موفقیت به پایان رساند و در کنکور دانشسرای تربیت معلم شرکت نمود و توانست در این آزمون پذیرفته شده و وارد دانشسرای تربیت معلم شهید ایزدپناه یاسوج گردد. تا اینکه از طرف دانشسرای تربیت معلم شهید ایزدپناه یاسوج اعلان کردند:کسانیکه تمایل دارند که به جبهه اعزام شوند می توانند در قالب کاروان سراسری دانشجویان نامنویسی کنند.
شهید عوض زاده که همیشه به دنبال فرصتی مناسب بود، تا بتواند دِین خود را نسبت به کشور و انقلاب ادا کند با تعدادی از دانشجویان هم دوره خود در این کاروان دانشجویی نام نویسی کردند.
عاشورائیان این کاروان به طرف شیراز حرکت کردند و بعد از توقفی کوتاه در این شهرستان و زیارت حرم مطهرحضرت شاهچراغ (س) به طرف شهر تهران رهسپار شدند. در این مسیر در قم، توقف کوتاهی داشته و به زیارت حضرت معصومه رفته و پس از اقامه نماز شهر قم را به مقصد تهران ترک نمودند.
هنگامی که به تهران رسیدند در منطقه یکم ثارالله تهران به جمع دیگر دانشجویانی پیوستند که از دیگر نقاط میهن اسلامی ایران در آنجا گِرد هم جمع شده بودند. ایشان پس از سازماندهی در لشکر «محمد رسول الله» به جبهه های جنگ در جنوب کشور حرکت کردند.
بار دیگر در اندیمشک سازماندهی شدند که شهید عوض زاده در پدافند هوایی و توپ 106 مشغول شد.بعد از مدتی وی را به دارخوین اعزام نمودند، ایشان در عملیات والفجر ۸ دوشادوش دیگر رزمندگان در این عملیات شرکت نمود و هنگامی که در راه بازگشت به مقر خود جهت تجدید قوا بود توسط هواپیماهای دشمن بعثی که کلیه منطقه عملیاتی را بمب و راکت، آتشباران کرد بوسیله ترکش راکت دشمن به درجه رفیع شهادت نائل آمد. و در تاریخ 3 اسفند ماه 1364 پیکر مطهرش در گلزار شهدای یاسوج تشیع و به خاک سپرده شد.