شهید محمدحسن کبیری
محل تولد: خراسانجنوبی - فردوس،روستای انارستانک
پردیس محل تحصیل: خراسانجنوبی - مرکز تربیت معلم شهید مفتح فردوس
رشته تحصیلی: آموزش ابتدایی
شهادت: 1364/11/21
محل شهادت: خوزستان - اروندرود
عملیات: والفجر 8
اما پیام من به دانشجویان همسنگرم اینست که فرزندان آینده این انقلاب راآنچنان تربیت کنند که مغزها ریشه نموده واستعدادها شکوفا شود تادیگر انشاءالله به یاری خدا دستمان ازشر کشورهای بیگانه کوتاه شود وسعی کنید معلمی دلسوز وفداکار برای اسلام عزیز باشید وقدرشغل خودتان رابدانید که واقعا شغل مقدسی است .
شهید محمدحسن کبیری فرزند علی، در 25 دیماه 1343 در روستای انارستانک از توابع شهرستان فردوس متولد شد. پدرش مردی کشاورز و زحمتکش بود و 4 خواهر و برادر دیگر نیز داشت.
چون در آن زمان، انارستانک مدرسه ابتدایی نداشت محمدحسن برای تحصیل به روستای مجاور که در 9 کیلومتری روستای خودشان بود به مدرسه رضایی رفتوآمد میکرد.
دوران راهنمایی و دبیرستان (طالقانی) شهید در فردوس سپری شد. محمدحسن برای تأمین مخارج درس و تحصیل خود، کار میکرد و در زمانهای فراغت به مطالعه یا به ورزشهای گوناگون میپرداخت، به پدر در کارهای کشاورزی و دامداری کمک میکرد و از بطالت دوری میجست. کوشا و منظم بود و همین باعث موفقیت در درسهایش شده بود. در مشکلات صبوری پیشه میکرد و احترام به بزرگترهایش را دمی از خاطر نمیبرد. از همان کودکی به فرایض دینی پایبند بود. نماز شبش ترک نمیشد و اکثر روزها برای دیدار همسنگران شهیدش به مزار شهدا میرفت. زمزمه زیارت عاشورا دائماً لبهایش را معطر میکرد و مسجد، شبهای زیادی تا صبح نظارهگر عبادتهای خالصانهاش بود. از غیبت کردن و دروغ گفتن دوری میکرد و هنگام عصبانیت نیز به یمن آیات الهی کظم غیظ میکرد و سوره والعصر میخواند. در کار های جمعی همیشه پیشقدم میشد و ایثار و فداکاری با رفتارش درآمیخته بود. برای رهبرش، بنیانگذار انقلاب اسلامی عشق و ارادت زیادی قائل بود و به کسانی که عقاید انحرافی داشتند روی خوشنشان نمیداد. به بسیج و شرکت در فعالیتهای آن علاقه زیادی داشت و از اعضای فعال بسیج دانش¬آموزی دبیرستان طالقانی به شمار میآمد. همین سرشت پاک و علاقه وافر او به میهنش، محمدحسن جوان را نخستین بار در 17، 18 سالگی راهی جبهه کرد. وی انگیزهاش را اطاعت از رهبری، برقراری عدالت و حاکمیت حکومت اسلامی میدانست. درست زمانی که تازه پای در مسیر آموزگاری نهاده بود و در رشته آموزش ابتدایی دانشگاه شهید مفتح فردوس تحصیل میکرد بار دیگر راهی جبهه شد. محمدحسن در عملیاتهای گوناگون پا بهپای سایر رزمندگان برای میهنش جنگیده بود و جراحت برداشته بود اما سرانجام در سن 21 سالگی هنگامیکه در عملیات والفجر 8 بهعنوان دیده¬بان مشغول فعالیت بود براثر اصابت ترکش در اروندرود به آغوش حق شتافت. شهید محمدحسن کبیری در تاریخ 21/11/64 دعوت حق را لبیک گفت و در زادگاه خویش به خاک سپرده شد تا مزارش میعادگاهی برای تجدید پیمان با شهدا باشد.
ان شرالدواب الذین کفروا فهم لایومنون
بدترین جانوران نزد خدا آنان هستند که کافرشدند و ایمان هم نخواهند آورد.
سلام برمهدی، منجی عالم ،ولی عصر امام زمان(عج) ونائبش خمینی کبیر، قلب پرخروش و تپنده امت اسلام . درود برشهیدان گمنام از بدر تا به امروز و با آرمان پیروزی جند الله برکفرعالم .الها کمکم کن تا به میدان جنگ رفتنم به یاد تو و به خاطر احیای دین و تداوم انقلاب باشد نه برای انتقام و نه بخاطر نام و مقام به این دانشگاه آمده ام بلکه فقط برای رضای تو وخشنودی تو ، به اینجا آمده ام. هدفم تو و عاشق دیدار تو هستم ای بخشنده ترین بخشایندگان، ما با باری سنگین ازگناه به اینجا آمده ایم ای خدا، تا تو مرا از اینجا نبخشی بر نمی گردم. بخشندگی تو بزرگتر از آنست که بشود وصف کرد ولیکن تو هستی که بزرگی و هرگناهی را با توبه می بخشی.
پدر و مادرم،برادران و خواهرانم درهنگام تشییع جنازه من و بعد ازآن صبر را پیشه خود سازید و در برابر شدائد بردبار و صبور باشید و هیچوقت برای من گریه نکنید. گریه را برای مظلومیت امام حسین(ع) بکنید که زیر بار ظلم نرفت و تنها تا آخرین نفس دربرابر دشمنان اسلام ایستاد و درس شجاعت و شهامت به ما آموخت. و اما پیام من به دانشجویان همسنگرم اینست که فرزندان آینده این انقلاب را آنچنان تربیت کنند که مغزها ریشه کرده و استعدادها شکوفا شود تادیگر انشاءالله به یاری خدا دستمان از شر کشورهای بیگانه کوتاه شود وسعی کنید معلمی دلسوز و فداکار برای اسلام عزیز باشید و قدر شغل خودتان رابدانید که واقعا شغل مقدسی است .
و اما ای ملت ایران به سخنان امام امت گوش فرادهید و دستورات وی را اطاعت کنید و در گرفتاریها بردبارباشید و فریب گرگهایی که بالباس میش در میان شما به این اسلام عزیز از گوشه و کنار صدمه می زنند نخورید.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
خدایا خدایا تا انقلاب مهدی خمینی را نگه دار.